Το αβοκάντο αποτελεί από τις πολύ καλές πηγές βιταμίνης Ε και καλών λιπαρών. Η παρουσία της παρμεζάνας αυξάνει το περιεχόμενο της σαλάτας σε πρωτεΐνη και την κάνει πιο χορταστική

Υλικά
1 γαλλική σαλάτα
1 μαρούλι
μισό κόκκινο λάχανο
1 αβοκάντο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο

για το ντρέσινγκ
100 ml μαγιονέζα light
3-4 στελέχη μαϊντανός
2 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
λευκό πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Κόψτε ψιλά το μαϊντανό. Σε ένα μικρό μπωλ λιώστε το σκόρδο και ανακάτεψε με τη μαγιονέζα, την κάππαρη και την τριμμένη παρμεζάνα. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, βάλτε λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Σκεπάστε το και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Πλύνετε τη γαλλική σαλάτα, το μαρούλι και το λάχανο. Κόψτε το μαρούλι, το λάχανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Καθαρίστε τη φλούδα και κόψτε σε φέτες το αβοκάντο. Σε πιατέλα, τοποθετείστε από κάτω τα φύλλα της γαλλικής σαλάτας, βάλτε τα λαχανικά και το αβοκάντο. Περίχυσε με τη μαγιονέζα και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr