Χταπόδι κρασάτο με μουστάρδα και πιπεριά

Μια μεσογειακή συνταγή, χαμηλών θερμίδων και χοληστερίνης, καθώς το χταπόδι είναι το θαλασσινό με τη λιγότερη χοληστερίνη.

Υλικά
1 μέτριο χταπόδι περίπου ½ κιλό
2 φύλλα δάφνης
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι, πάπρικα γλυκιά
½ κουταλάκι μπούκοβο

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι με ½ ποτήρι νερό και τα φύλλα της δάφνης, με κλειστό καπάκι, μέχρι να μαλακώσει.
Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και τις μπουκίτσες από το χταπόδι.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τη μουστάρδα και τα μπαχαρικά και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr