Υλικά
1 κιλό χταπόδι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα από άσπρο ψωμί
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρασί κόκκινο

2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο ξίδι ΤΟΠ
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
2-3 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό

Εκτέλεση
Αν το χταπόδι είναι φρέσκο το καθαρίζουμε, αφαιρώντας το στόμα, τα μάτια, την άμμο και το μελάνι (που είναι μέσα στην κουκούλα του). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 – 4 μέρες, για να μαλακώσει. Αν το χταπόδι είναι κατεψυγμένο, το βγάζουμε να ξεπαγώσει (όχι εντελώς), και κατόπιν το καθαρίζουμε όπως στο βήμα 1. Το περνάμε από τη μηχανή του κιμά. Βάζουμε το πολτοποιημένο χταπόδι σε σουρωτήρι για να στραγγίξει τα υγρά του. Μουσκεύουμε το ψωμί με το κρασί και το ξίδι. Το στύβουμε πολύ καλά και το προσθέτουμε στο χταπόδι μαζί με το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε. Τους τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν το πολύ λάδι τους. Σερβίρονται ζεστοί ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή : minervahorio.gr