Υγιεινά σνακ για τα παιδιά στην παραλία

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η επίσκεψη στην παραλία και το μπάνιο στη θάλασσα αποτελούν μία αγαπημένη συνήθεια των παιδιών.
Παράλληλα, είναι μια ιδανική ευκαιρία για να είναι σωματικά δραστήρια, κολυμπώντας ή παίζοντας στην άμμο.
Είναι λοιπόν σημαντικό τα παιδιά να προσλάβουν την ενέργεια που χρειάζονται μέσα από υγιεινά σνακ, αποφεύγοντας τις συνήθεις «ανθυγιεινές» επιλογές που είναι διαθέσιμες στις παραλίες, όπως παγωτά, γλυκά, πατατάκια, σφολιάτες και έτοιμα αρτοσκευάσματα.

Μπορείτε λοιπόν να ετοιμάσετε από το σπίτι υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια, τα οποία θα έχετε μαζί σας σε ένα μικρό φορητό ψυγείο.
 Μερικές επιλογές είναι: φρέσκα φρούτα, που μπορούν να καταναλωθούν είτε μεμονωμένα ή μαζί με γιαούρτι, λαχανικά (πχ. αγγούρι, καρότο) κομμένα σε στικς, κουλούρι Θες/νίκης, παξιμαδάκια ή κριτσίνια ολικής αλέσεως συνοδευμένα με λίγο τυρί, μπάρες δημητριακών, τοστ με τυρί και λαχανικά ή εναλλακτικά τοστ με ταχίνι ή μέλι, βραστό αυγό μαζί με λίγο ψωμί και τέλος για μεγαλύτερα παιδιά, αποξηραμένα φρούτα ή/και ξηρούς καρπούς, προσέχοντας ωστόσο την ποσότητα καθώς έχουν υψηλό ενεργειακό περιεχόμενο.
Τέλος, φροντίστε να έχετε πάντα διαθέσιμο δροσερό νερό, καθώς αποτελεί την καλύτερη επιλογή για να καλυφτούν οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε υγρά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr