Η αντιμετώπιση της υπερτριγλυκεριδαιμίας απαιτεί συγκεκριμένους διατροφικούς χειρισμούς. Σίγουρα η μείωση της πρόσληψης λιπαρών και ιδιαιτέρως κορεσμένων, μπορεί να βοηθήσει.
Τα κορεσμένα λιπαρά θα τα βρείτε κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα με πολλά λιπαρά, όπως το πλήρες γάλα και γιαούρτι , σε τυριά, όπως η φέτα και κυρίως τα κίτρινα τυριά., σε κόκκινα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, βοδινό, στο βούτυρο και στην κρέμα γάλακτος κ.α..

Αυτά λοιπόν σίγουρα πρέπει να περιοριστούν.

Ωστόσο, πολλές φορές βασική αιτία ανόδου των τριγλυκεριδίων στη διατροφή σας, μπορεί να αποτελούν οι υδατάνθρακες. Ψωμί, ρύζι, παξιμάδι, μακαρόνια, πατάτες, ζάχαρη μπορεί να ανεβάζουν τα τριγλυκερίδιά σας, για αυτό μειώστε τα όσο μπορείτε.

Στον αντίποδα, καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και προϊόντα ολικής αλέσεως. Βάλτε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς όπως τα καρύδια και λιπαρά ψάρια, ακόμη και κατεψυγμένα).

Προσπαθήστε τέλος να ασκείστε για τουλάχιστον 30 λεπτά τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr