Ζυγαριά  vs λιπομετρητής

Τα κιλά που ζυγίζει ο κάθε άνθρωπος αποτελούν σαφέστατα μια ένδειξη της σωματικής του κατάστασης και υγείας.
Σίγουρα όταν παραπάνω είμαστε υπέρβαροι και λογικά θα έχουμε και πολύ λίπος. Αυτό όμως δεν αποτελεί κανόνα.

Μπορεί δηλαδή ένας άνθρωπος να ζυγίζει περισσότερα κιλά, αλλά να γυμνάζεται αρκετά και να κάνει πολλά βάρη, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερο μυϊκό ιστό. Άλλοι πάλι μπορεί να είναι βαρυκόκκαλοι όπως συχνά λέμε. Για το λόγο αυτό, η ζυγαριά δεν αποτελεί πάντα τον πιο σωστό και αντικειμενικό κριτή. Το ρόλο αυτό τον κατέχει ένας λιπομετρητής.

Ένας λιπομετρητής δεν μετράει μόνο το βάρος, αλλά και το ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Προσδιορίζει δηλαδή από το βάρος που έχουμε τί είναι λίπος, τί υγρά, τί μυς. Το λίπος είναι το ανεπιθύμητο σε περίσσεια συστατικό στο σώμα μας και ιδιαιτέρως το ενδοκοιλιακό λίπος, που περιβάλει ζωτικά μας όργανα, πιέζει την καρδιά και το διάφραγμα. Ανάλογα με το πόσο παραπάνω λίπος έχουμε, θα καθοριστεί και το αν πρέπει να χάσουμε βάρος και πόσο.

Αν λοιπόν μπορείτε, ζητείστε στο γυμναστήριο ή επισκεφτείτε κάποιον ειδικό για να σας κάνει μια λιπομέτρηση. Γιατί η ζυγαριά αποτελεί μια ένδειξη αλλά όχι πάντα ακριβή. Στο ερώτημα λοιπόν ζυγαριά vs. λιπομετρητής σημειώσατε δύο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr