Εντάξτε το ψάρι μία με δύο φορές την εβδομάδα στη διατροφή σας. Αποτελεί μια από της καλύτερες πηγές καλών λιπαρών, υψηλής βιολογικές αξίας πρωτεΐνης και σημαντικών μετάλλων και ιχνοστοιχείων όπως ο φώσφορος.

Υλικά
2 μεγάλα λαβράκια
12 πατάτες, κομμένες σε χοντρά μπαστούνια
2 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
2 ώριμες, μέτριες ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένα σε φέτες
4 κλωναράκια σέλινο
4 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 φλιτζάνια του τσαγιού βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα λαβράκια (πρέπει να αφαιρέσουμε και τη μαύρη μεμβράνη που έχουν στην κοιλιά τους). Στην κοιλιά των ψαριών ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο σκόρδο και δενδρολίβανο. Αλείφουμε τα ψάρια και από τις δυο πλευρές με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και τα στρώνουμε στη γάστρα. Κόβουμε τις πατάτες, τις λαδώνουμε, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά από τα ψάρια. Πλένουμε όλα τα λαχανικά, και κόβουμε τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλινο με τον τρόπο που σημειώνεται στη λίστα με τα υλικά. Στη συνέχεια απλώνουμε τα λαχανικά επάνω στα λαβράκια και τις πατάτες και ρίχνουμε σε μια άκρη της γάστρας το νερό. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200C, για περίπου 40 με 45 λεπτά. Τέλος, ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πιεί τα υγρά του, να μείνει με το λάδι του και να ροδίσει ελαφρά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Πηγή : minervahorio.gr