Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα πράσα, σε λίγο βιολογικό ελαιόλαδο μέχρι να αρχίσουν να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά, τον σβήνετε με το κρασί και τον αφήνετε να σιγοβράσει περίπου 30λεπτά. Συγχρόνως βράζετε τα μακαρόνια για 12-15 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
Προσθέτετε στον κιμά, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, την δάφνη και τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα, άλλα 10λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια και όπως είναι ζεστά, τα περιχύνετε με την σάλτσα. Τα ανακατεύετε απαλά για να πάει η σάλτσα παντού και τα σερβίρετε ζεστά με Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη.

ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα πράσα μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
¼ φλιτζάνι τσαγιού βιολογικό ελαιόλαδο Χωριό
Μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή γαλοπούλας
Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
½ κουτ. τσαγιού σκόνη κόλιανδρο
2-3 κόκκους μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
1 πακέτο ζυμαρικά ολικής αλέσεως
½ φλιτζάνι Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη στον τρίφτη

Πηγή : minervahorio.gr