Το ασβέστιο χαρίζει μακροζωία

Είναι γνωστό ότι το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί το θεμέλιο λίθο της καλής υγείας των οστών και όχι μόνο.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Endocrine Society’s Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, φάνηκε ότι η υψηλή πρόσληψη ασβεστίου, άνω των 1000 mg την ημέρα, σχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 9033 Καναδοί, άνδρες και γυναίκες. Με βάση λοιπόν τα αποτελέσματα, γυναίκες που έπαιρναν συμπλήρωμα ασβεστίου σε δόσεις άνω των 1000 mg ημερησίως είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου, από άλλες με μικρότερη πρόσληψη.

Όπως οι ερευνητές επισημαίνουν, δεν φάνηκε κάτι αντίστοιχο για τους άνδρες. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από συμπλήρωμα, αρκεί να ξεπερνάει τα 1000 mg. Υπενθυμίζουμε ότι 1 ποτήρι γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι ή 1 μικρό κομμάτι κίτρινο τυρί μας δίνουν περίπου 300 mg ασβεστίου.

Είναι κατά συνέπεια σημαντικό για τις γυναίκες, ιδιαιτέρως σε μεγαλύτερες ηλικίες, να καταναλώνουν τουλάχιστον 3 μερίδες γαλακτοκομικών ημερησίως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr