Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με μέλι!

Το ακατέργαστο μέλι είναι αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό. Δεν ξηραίνει τα μαλλιά και την επιδερμίδα του κεφαλιού. Αντίθετα, θα διατηρήσει όλα τα προστατευτικά λάδια που υπάρχουν ήδη στο κεφάλι μας.

Το μέλι είναι τρομερά ενυδατικό, άρα θα συμβάλει στο λιγότερο φριζάρισμα των μαλλιών.

Τι θα χρειαστείς για το σαμπουάν με μέλι:
– Προσπάθησε να βρεις ακατέργαστο μέλι. Τα του εμπορίου έχουν υποστεί ήδη μεγάλη επεξεργασία και δεν θα σου προσφέρουν όλα αυτά που θέλουμε. Θα σου δώσω μία δοσολογία, αλλά μπορείς να την προσαρμόσεις ανάλογα: ¼ φλ. μέλι και ¾ με 1 φλ. εμφιαλωμένο νερό. Αν χρειάζεται, ζέστανε λίγο το μείγμα και ανακάτεψε καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σου.

– Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο. Για το δικό μου μείγμα χρησιμοποιώ: 3 σταγόνες έλαιο λεβάντας, 3 σταγόνες έλαιο δενδρολίβανο και 3 σταγόνες peppermint oil (καίει λίγο).

Πως το χρησιμοποιούμε:

Κάνε μασάζ με μερικές κουταλιές από το σαμπουάν μέλι σε βρεγμένα μαλλιά. Δεν πειράζει αν το μείγμα δεν φτάσει μέχρι τις άκρες. Επικεντρώσου στο τριχωτό της κεφαλής. Ξέβγαλε με νερό κανονικά. Δεν χρειάζεται να βάλεις conditioner.

Πως το αποθηκεύουμε:
Σε ένα παλιό μπουκάλι σαμπουάν σε θερμοκρασία δωματίου. Επειδή πρόκειται για ένα προϊόν που δεν έχει καθόλου συντηρητικά, για να αποφύγεις την δημιουργία μούχλας, μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο.

Ομάδα neadiatrofis.gr