Τρεις απλές κινήσεις για να αποκτήσετε λείο, καθαρό και χωρίς ακμή δέρμα!

Ακμή, αντιαισθητικά σπυράκια και δέρμα θαμπό και ταλαιπωρημένο; Εδώ θα βρείτε τρεις βασικούς κανόνες για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων.

1. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό. Ξέρουμε, το έχετε ακούσει ένα εκατομμύριο φορές, αλλά φορώντας αντηλιακό είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δείχνετε νεότεροι για μια ζωή. Ενενήντα τοις εκατό των ρυτίδων είναι από την έκθεση στον ήλιο. Είναι τόσο πολύ ευκολότερο να αποτρέψουμε τη ζημιά από ό, τι είναι να τη διορθώσουμε στη συνέχεια.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χαλαρώνουμε κατά τους χειμερινούς μήνες, αφού οι ακτίνες είναι εξίσου ισχυρές και αντανακλώνται στα κτίρια και τα πεζοδρόμια. Ψάξτε για μια φόρμουλα που προσφέρει ευρύ φάσμα προστασίας για την προστασία από τις ακτίνες UVA (αυτές που προκαλούν πρόωρη γήρανση) και UVB (μία από τις κύριες αιτίες του καρκίνου του δέρματος).

2. Καθαρίστε τα πινέλα του μακιγιάζ σας. Μια βρετανική μελέτη διαπίστωσε ότι το 72% των γυναικών δεν πλένουν ποτέ τις βούρτσες και τα σφουγγάρια τους, με αποτέλεσμα τα βακτήρια να προκαλέσουν ακμή στο δέρμα. Θα πρέπει να πλένετε τα βουρτσάκια και τα πινέλα σας κάθε δύο με τρεις εβδομάδες, και εκείνα που χρησιμοποιούνται περισσότερο κάθε μια εβδομάδα.

Ανακατέψτε μερικές σταγόνες απαλό καθαριστικό προσώπου ή σαμπουάν και χλιαρό νερό σε ένα φλιτζάνι, βάλτε τα πινέλα σας μέσα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και βάλτε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

3. Μια χούφτα καρύδια την ημέρα. Τα καρύδια είναι πλούσια σε σελήνιο, το οποίο αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος και μπορεί να μειώσει τον καρκίνο του δέρματος, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες. Καταναλώστε μια χούφτα καρύδια, τα οποία είναι φορτωμένα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα-για να μειώσουν τη φλεγμονή και να βάλουν φρένο στα σπυράκια. Τέλος, προσθέστε μερικά macadamias. Είναι γεμάτα από υψηλής ποιότητας λάδια και τα λιπαρά οξέα που βοηθούν στην επισκευή του δέρματος και στην αναζωογόνηση.

Ομάδα neadiatrofis.gr