Αποφύγετε αυτές τις συνήθειες για να έχετε υγιή μαλλιά!

Ακόμα κι αν προσπαθείτε να χάσετε πόντους από τη μέση σας, οι πιθανότητες είναι να μην θέλετε να ακούσετε τη λέξη “λεπτό”για τα μαλλιά σας. Αν όμως είναι ήδη λεπτά και αδύναμα, δεν είναι αργά για να τα σώσετε.
Οι χειρότεροι σαμποτέρ για την τρίχα είναι: 


Το πολύ ζεστό νερό

Το ζεστό νερό αφυδατώνει τους κλώνους (όπως ακριβώς και το δέρμα), με αποτέλεσμα να στεγνώνει και να κάνει εύθραυστα τα μαλλιά, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. 

Τα ζεστά εργαλεία styling
Τα καυτά εργαλεία styling, βλάπτουν τις πρωτεΐνες από τις οποίες δημιουργείτε η τρίχα και προστατεύει την επιδερμίδα. Μόλις η επιδερμίδα υποστεί βλάβη, η ισορροπία της υγρασίας διαταράσσεται και τα μαλλιά σας είναι πιο επιρρεπή στη θραύση.

Περιορίστε τη χρήση των θερμών εργαλείων styling. Χρησιμοποιήστε τα δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Πάντοτε να εφαρμόζετε ένα σπρέι θερμικής προστασίας.

Τα σφιχτά χτενίσματα
Εάν φτιάχνεται μια σφιχτή αλογοουρά ή πλεξούδα, προσέξτε: Αυτό το στυλ δημιουργεί υπερβολική ένταση στους θύλακες των τριχών, καταστρέφοντας τους και δημιουργώντας ουλές που τους καταστρέφουν μόνιμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλωπεκία, μια κατάσταση που αποδυναμώνει μόνιμα το θυλάκιο και το καθιστά αδύνατο για τα μαλλιά να μεγαλώσουν.

Η χρήση μακράς διαρκείας προϊόντων styling
Αν φοράτε λακ ή τζελ όλη μέρα, να ξέρετε ότι τα προϊόντα αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο κάνει τα μαλλιά ξηρά και εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Ομάδα neadiatrofis.gr