Υλικά
500γρ. κιμάς γαλοπούλας
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον χονδρό τρίφτη
1 μέτρια πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι λευκό κρασί

1 ½ φλιτζάνι ντομάτα πολτοποιημένη
10 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε σε αυτό το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και με ένα πιρούνι τον σπάμε σε όσο το δυνατό πιο μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να γίνει καλύτερα η ανάμιξή του με τα υλικά. Μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε και το καρότο και την πιπεριά. Τα αφήνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και μετά ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί και το κρασί προσθέτουμε την ντομάτα, το μπαχάρι, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω τοποθετούμε τον κιμά γαλοπούλας. Πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr