Υλικά
1 αυγό ολόκληρο
3 ασπράδια αυγού
2 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή
2 φέτες του τοστ τυρί χαμηλών λιπαρών
200 γρ. Μανιτάρια

3 κουταλιές της σούπας πιπεριά σε κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα και την πιπεριά και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και όλο το ελαιόλαδο. Στο ίδιο τηγάνι, ή σε ένα άλλο καθαρό ρίχνουμε τα λαχανικά, τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το τυρί. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με τα ασπράδια και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα αυγά στο καυτό τηγάνι με τα λαχανικά και όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr