Απολέπιση προσώπου με μοσχοκάρυδο!!!

Το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο συστατικά που μπορείτε να βρείτε στην κουζίνα, και αυτό θα σας κοστίσει… τίποτα!
Γάλα και μοσχοκάρυδο. Εάν το γάλα είναι οργανικό και το μοσχοκάρυδο φρέσκο αλεσμένο τόσο το καλύτερο!

Τα οφέλη του μοσχοκάρυδου
Το μοσχοκάρυδο έχει μια ποικιλία από οφέλη για την υγεία, αλλά όταν εφαρμόζεται τοπικά στο δέρμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της ακμής κυρίως χάρη στις αντισηπτικές του ιδιότητες. Υπάρχουν, επίσης, τα φυσικά έλαια στο μοσχοκάρυδο που είναι σπουδαία για την ενυδάτωση του δέρματος.

Το γάλα είναι επίσης σπουδαίο για το δέρμα. Το γαλακτικό οξύ απολεπίζει περαιτέρω το δέρμα και κάνει βαθύ καθαρισμό, ενώ την ίδια στιγμή το διατηρεί ενυδατωμένο. Όταν χρησιμοποιείται μαζί με το μοσχοκάρυδο, τότε θα αποκτήσετε ομαλή και υγιή επιδερμίδα!

Η μάσκα που ακολουθεί κάνει για όλους τους τύπους δέρματος. Όμως, επειδή το μοσχοκάρυδο είναι αρκετά ισχυρό, ας προσέξουν όσοι έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αναμίξετε ίσα μέρη γάλακτος και μοσχοκάρυδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1/2 κουταλάκι του γλυκού από το καθένα, και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

Κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε καθαρό δέρμα, με έμφαση σε όλους τους προβληματικούς τομείς που μπορεί να έχετε. Κάνετε αυτό για περίπου 5 έως 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και τελειώστε με μια-δυο πινελιές κρύο νερό για να σφραγίσουν οι πόροι!

Ομάδα neadiatrofis.gr