«Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Ποιοι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν το Σαββατοκύριακο

«Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Ποιοι κεντρικοί δρόμοι κλείνουν το Σαββατοκύριακο

Το κέντρο της Αθήνας αλλάζει εικόνα για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, καθώς κεντρικοί δρόμοι και πλατείες θα παραμείνουν κλειστοί για τα οχήματα λόγω των εκδηλώσεων «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο».

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν το βράδυ του Σαββάτου και θα συνεχιστούν έως το βράδυ της Κυριακής. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει από τις 20:00 του Σαββάτου έως τις 23:00 της Κυριακής, επηρεάζοντας αρκετά σημεία στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο.

Οι δρόμοι που κλείνουν

Στην Αθηνάς η κυκλοφορία θα διακοπεί και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ευριπίδου και Ερμού, καθώς και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Κλειστές θα είναι επίσης η Καραγιώργη Σερβίας, η Περικλέους, η Αθηναΐδος και η Αγίας Ειρήνης, σε όλο το μήκος τους. Ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν ακόμη στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων, στο τμήμα μεταξύ Σαρρή και Ερμού, στο ρεύμα προς Ερμού και στις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Παράλληλα, στην Ερμού θα διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα μεταξύ Αγίων Ασωμάτων και Αθηνάς, στο ρεύμα προς Αθηνάς, μαζί με τις καθέτους έως την πρώτη παράλληλη οδό.


Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους οδηγούς να αποφεύγουν τα συγκεκριμένα σημεία κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων, ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ