Υπολογισμός Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού (BMR)

Ο βασικός μας μεταβολισμός ή κατά το πιο επιστημονικό ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (BMR) είναι η ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού μας σε κατάσταση ηρεμίας.

Ουσιαστικά, αντιστοιχεί στην ενέργεια που απαιτείται για τη διατήρηση της λειτουργίας της αναπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος, της θερμοκρασίας του σώματος, της λειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και της σύνθεσης οργανικών μορίων. Επηρεάζεται από ένα πλήθος παραγόντων, οι οποίοι μπορεί να καθορίσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο κάποιος παίρνει ή χάνει βάρος.

ΦΥΛΟ: Αρσενικό
Θηλυκό
ΗΛΙΚΙΑ: χρόνια
ΒΑΡΟΣ: kg
ΥΨΟΣ: cm

  

Συνολικές ημερήσιες ανάγκες σε ενέργεια.

Αν θέλετε να υπολογίσετε όχι απλά το βασικό σας μεταβολισμό αλλά τις συνολικές ημερήσιες ανάγκες σας σε ενέργεια, επιλέξτε τον τύπο και τη συχνότητα της καθημερινής φυσικής σας δραστηριότητας η οποία χωρίζεται σε 5 επίπεδα και πολλαπλασιάστε με τον αντίστοιχο συντελεστή το βασικό σας μεταβολισμό.

  • Πολύ Μικρή – Σπάνια Άσκηση BMR x 1.2
  • Μέτρια – Άσκηση μέχρι 3 φορές την εβδομάδα BMR x 1.375
  • Έντονη – Άσκηση 3-5 φορές την εβδομάδα BMR x 1.55
  • Καθημερινή – Άσκηση κάθε μέρα BMR x 1.725
  • Αθλητική – Πολύ έντονη άσκηση κάθε μέρα BMR x 1.9

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε τις καθημερινές ανάγκες του σώματος σας σε ενέργεια, δηλαδή σε θερμίδες, έτσι ώστε να γνωρίζετε πόση ενέργεια πρέπει να λαμβάνετε για να διατηρήσετε, να αυξήσετε, ή να μειώσετε το σωματικό σας βάρος.