Δείτε πόσα λάθη κάνουμε στο μακιγιάζ!

Το μακιγιάζ μπορεί είτε να σας βοηθήσει να δείχνετε πιο νέα και φρέσκια ή, αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να σας προσθέσει επιπλέον έτη.Δείτε πια είναι τα πιο κοινά από τα λάθη που κάνουμε όταν έρθει η ώρα για το μακιγιάζ 


1. Υπερβολική ποσότητα concealer
Όταν χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα concealer από αυτή που χρειάζεται το μάτι σου το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από το επιθυμητό. Η επιπλέον ποσότητα αρχίζει να συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένα σημεία και τονίζει ή δημιουργεί ρυτίδες γύρω από το μάτι. Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια δείχνουν κουρασμένα.

Tip: Τοποθέτησε ταμποναριστά λίγη ποσότητα concealer στον έσω και έξω κανθό του ματιού. Απόφυγε να βάλεις μεγάλη ποσότητα στο κέντρο του ματιού, από την κάτω πλευρά.


2. Σκούρα απόχρωση foundation

Οι περισσότερες γυναίκες χρησιμοποιούν foundation σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτήν του δέρματός τους, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να δείχνει σκοτεινό και θαμπό. Το δέρμα χάνει τη φρεσκάδα, τη δροσιά και τη φωτεινότητά του.

Tip: Επίλεξε απόχρωση ίδια με το δέρμα σου ή μισό τόνο πιο ανοιχτή. Στη δεύτερη περίπτωση καλό είναι να σκουραίνεις με terracotta τα κόκκαλα του προσώπου για να τονίσεις την τρισδιάστατη μορφή του προσώπου σου.

3.Λανθασμένη χρήση πούδρας
Απόφυγε να χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα πούδρας, γιατί δείχνει το πρόσωπο ξηρό και αφυδατωμένο, επομένως και γερασμένο, κυρίως στα σημεία έκφρασης.

Tip: Τοποθέτησε την πούδρα στα σημεία με λιπαρότητα και πιο ελαφριά στο υπόλοιπο πρόσωπο για να προσδώσεις μία ματ υφή.

Extra tiip: Προτίμησε πούδρες με γυαλάδα που δείχνουν το πρόσωπο πιο φρέσκο και νεανικό.

4. Μολύβι ματιών που “απλώνει” με την πάροδο του χρόνου
Ένα (μαλακό) μολύβι ματιών που έχει τοποθετηθεί σκέτο, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία για το μάτι, με την πάροδο της ώρας “απλώνει” και δείχνει τα μάτια μουτζουρωμένα, θαμπά και κουρασμένα.

Ομάδα neadiatrofis.gr