Δείτε το αρχαίο μυστικό για την τέλεια ενυδάτωση της επιδερμίδας!

Οι γυναίκες στην αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο ήξεραν πολλά για την ομορφιά. Στην πραγματικότητα, πολλά σύγχρονα καλλυντικά προϊόντα βασίζονται ακριβώς σε αυτή την αρχαία γνώση.
Επειδή κατά την αρχαιότητα δεν υπήρχαν εργαστήρια καλλυντικών, οι κυρίες χρησιμοποιούσαν φυσικά προϊόντα. Βότανα, γάλα, ακόμη και μαργαριτάρια, ήταν όλα μέρος της αρχαίας αγωγής ομορφιάς.

Ενυδάτωση Οι κυρίες στην αρχαία Αίγυπτο ήταν σχολαστικές με την εμφάνισή τους, και την διατήρηση του μαλακού και απαλού δέρμα. Χρησιμοποιούσαν ως ενυδατικά ελαιόλαδο και σησαμέλαιο, έλαιο από πικραμύγδαλα και κάρδαμο. Στην Ελλάδα, χρησιμοποιούσαν νερό για να ενυδατώσουν το ξηρό δέρμα. Αλλά στην αρχαία Κίνα οι πλούσιες κυρίες χρησιμοποιούσαν  την πιο συναρπαστική θεραπεία ενυδάτωσης, με μαργαριτάρια. Έτριβαν τα μαργαριτάρια σε σκόνη και τα κελύφη των στρειδιών για να κρατήσουν το δέρμα τους άψογο. Μάλιστα στο μείγμα προσέθεταν και άλλα υλικά και έφτιαχναν μάσκες προσώπου.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η σύγχρονη έρευνα έχει ανακαλύψει ότι το μαργαριτάρι σε σκόνη έχει πράγματι ενυδατικές ιδιότητες και  περιέχει αντιοξειδωτικά σε επαρκείς ποσότητες ώστε να επιταχύνετε η επούλωση των πληγών. Στην Ινδία, οι νύφες, πριν από το γάμο,  υποβάλλονταν σε θεραπεία με μια ειδική μάσκα σε ολόκληρο το σώμα, που αποτελούταν από κουρκούμη, σανταλόξυλο, αλεύρι, ροδόνερο και γάλα για να μαλακώσει το δέρμα και να ενισχύσει τον τόνο του.
Ομάδα neadiatrofis.gr