Δέκα αντικείμενα ομορφιάς που είναι γεμάτα με βακτήρια!

Όλοι προσπαθούμε να ελέγξουμε τα βακτήρια και να κρατήσουμε το σπίτι μας καθαρό, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τι μπορεί να καραδοκεί στο νεσεσέρ με το μακιγιάζ σας;
Δείτε τα 10 αντικείμενα ομορφιάς που κυριολεκτικά είναι φορτωμένα με βακτήρια:

1. Οι βούρτσες και οι χτένες μαλλιών
Στα σαλόνια ομορφιάς, καθαρίζουν και απολυμαίνουν τις χτένες και τις βούρτσες μαλλιών σε τακτική βάση, αλλά, ειλικρινά, πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τη δική σας; Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα φυσικά έλαια και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας κατοικούν σε αυτά τα εργαλεία, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τα βακτήρια να ζήσουν και να αναπαραχθούν.

2. Πετσέτες μπάνιουΟι πετσέτες του μπάνιου όταν μένουν υγρές στο ζεστό μπάνιο, μπορούν  πολύ εύκολα να γίνουν ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια, ακόμη και για το ωίδιο.

3. Η μάσκαρα
Το ραβδί της μάσκαρα είναι ένας από τους χειρότερους ενόχους, όταν πρόκειται για τα βακτηρίδια και για αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με αυτά, καθώς τα χρησιμοποιούμε για τα μάτια μας. Ποτέ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκαρα για περισσότερους από τρεις μήνες.

4. Οδοντόβουρτσες
Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μπορείτε να μεταφέρετε τα βακτήρια που βρίσκονται στο στόμα σας με τις τρίχες της οδοντόβουρτσας και εκεί μπορούν να καθίσουν, πολύ ευχαρίστως, περιμένοντας την επόμενη φορά που θα βουρτσίσετε τα δόντια σας! Αυτή η ιστορία γίνεται ακόμα χειρότερη, αν αφήσετε την οδοντόβουρτσά σας στο μπάνιο, γιατί όταν τραβάτε το καζανάκι, τα βακτήρια μπορούν να σκορπιστούν στον αέρα και στη συνέχεια στην οδοντόβουρτσα.Φροντίστε να αλλάζετε οδοντόβουρτσα τακτικά.

5. Πινέλα μακιγιάζ
Θα πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας τακτικά.


6. Σκουλαρίκια
Τα σκουλαρίκια πρέπει να καθαρίζονται τακτικά και να απολυμαίνονται. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μαζέψουν σκόνη, βρωμιά και βακτήρια, με αποτέλεσμα τη μόλυνση στο αυτί σας.

7. Νυχοκόπτης και λίμες
Ότι έχετε πιάσει με τα χέρια σας μπορούν να καταλήξουν στα νύχια σας και στο νυχοκόπτη.

8. Κραγιόν
Πολλές γυναίκες εφαρμόζουν εκ νέου το κραγιόν τους, αμέσως μετά από ένα γεύμα και αυτό σημαίνει ότι τυχόν υπολείμματα τροφών μπορούν να μείνουν στα χείλη και να μεταφερθούν στο κραγιόν. Αυτά τα κομμάτια των τροφίμων θα αναπαράγουν τελικά τα βακτήρια που θα βρεθούν και πάλι στα χείλη σας.


9. Το σφουγγάρι λούφα
Η ινώδης υφή ενός σφουγγαριού λούφα κρατά πολύ εύκολα την υγρασία και τα βακτήρια. Το χειρότερο είναι ότι το σφουγγάρι είναι λειαντικό με αποτέλεσμα τα βακτήρια που αναπαράγονται σε αυτό μπορεί να εισχωρήσουν σε  μικρο εκδορές στο δέρμα σας που το ίδιο το σφουγγάρι μπορεί να προκαλέσει.

10. Τσάντες
Μια τσάντα μπορεί να περιέχει, εκτός από τα απαραίτητα, και υπολείμματα τροφής, αλλά και υγρασία. Ακριβώς το είδος του περιβάλλοντος που τα βακτήρια αγαπούν!

Ομάδα neadiatrofis.gr