Διαβήτης και γλυκαντικά

Την εβδομάδα που πέρασε (14 Νοεμβρίου) ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Κάθε χρόνο με αυτή την ημέρα και όχι μόνο η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) ενημερώνει το κοινό σε σχέση με το μεγάλο αυτό

θέμα υγείας, στην προσπάθεια αύξησης της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα να γίνει η διαχείριση του διαβήτη προτεραιότητα, ειδικά σε περιόδους όπου τα ποσοστά του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως.

Στο ίδιο μήκος κύματος και με αφορμή αυτή την ημέρα η Διεθνής Ένωση Γλυκαντικών (ISA) που βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες με διαβήτη υποστηρίζοντας το δικαίωμά τους για ένα υγιές μέλλον, στόχευσε τις διαδυκτιακές τις δραστηριότητες στην ενθάρρυνση των γυναικών να θέσουν ως προτεραιότητα τη διαχείριση του διαβήτη. υποστηρίζοντας υπερήφανα την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (WDD) για έκτη συνεχόμενη χρονιά με μια διαδυκτιακή καμπάνια ενημέρωσης με τίτλο «Κάνε το για εσένα». Ο πυρήνας των διαδικτυακών αυτών δραστηριοτήτων αποτελείται από ένα εμπνευσμένο βίντεο κινουμένων σχεδίων και ένα infographic, τα οποία έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν τις γυναίκες σχετικά με το ότι η διαχείριση του διαβήτη μπορεί να ακούγεται τρομακτική στην αρχή, αλλά μπορεί να είναι ευκολότερη απ’ ότι νομίζουν, εάν απλά θέσουν τη διαχείριση του διαβήτη και τον έλεγχο της γλυκόζης ως μια από τις βασικές προτεραιότητες στη ζωή τους, και στη συνέχεια να κάνουν μικρές αλλαγές προς μια υγιεινή διατροφή και έναν υγιή τρόπο ζωής.

Ο ρόλος των ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών στη διαχείριση του διαβήτη
Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης μικρών βημάτων προς μια πιο υγιεινή διατροφή και έναν πιο υγιή τρόπο ζωής, τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά μπορούν να έχουν χρήσιμο ρόλο και να αποτελέσουν μέρος της διατροφής των ατόμων με διαβήτη, καθώς τα τρόφιμα και ποτά με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά παρέχουν μια ευρεία ποικιλία επιλογών με γλυκιά γεύση με μειωμένενες ή μηδενικές θερμίδες, ενώ βοηθούν τα άτομα με διαβήτη να ελέγξουν τη συνολική ημερήσια πρόσληψη υδατανθράκων και θερμίδων.

Παρακολουθήστε λοιπόν το βίντεο κινουμένων σχεδίων της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2017 και κατεβάστε το infographic για να μάθετε πόσο σημαντικό είναι να το «Κάνετε για ΕΣΑΣ» και γιατί η προτεραιότητα στη διαχείριση του διαβήτη και η ενημέρωση της οικογένειας και των φίλων σας μπορεί να κάνει πιο εύκολο τον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος, και όλοι να ζουν μια πιο υγιή ζωή!

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr