Είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε το σωστό σαμπουάν;

Το λάθος σαμπουάν για τα μαλλιά, μπορεί να σου προκαλέσει, ξηροδερμία, έντονη λιπαρότητα ή μαλλιά που σπάνε και φριζάρουν. Δες τι χρειάζεται να ξέρεις για να επιλέξεις το σωστό!
Συμβουλές για να διαλέξεις το σωστό σαμπουάν

  • Αναζήτησε προϊόντα χωρίς σκληρά χημικά (όπως το αλκοόλ) που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να επηρεάσουν αρνητικά τις βαφές.
  • Κάθε τόσο άλλαζε με μια διαφορετική φόρμουλα το αγαπημένο σου σαμπουάν για να δεις τι αποτέλεσμα θα έχεις. Για παράδειγμα, αν συνήθως χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν βαθιάς θρέψης δοκίμασε κάποιο που να χαρίζει όγκο ή ένα με καθαριστικές ουσίες.
  • Προσπάθησε να μην λούζεσαι καθημερινά, γιατί το συχνό λούσιμο στερεί από τα μαλλιά τα απαραίτητα έλαια προκαλώντας σπάσιμο και φριζάρισμα. Αν όταν λούζεσαι μέρα παρά μέρα τα μαλλιά σου γίνονται πολύ λιπαρά, ξέπλυνέ τα με σκέτο νερό και βάλε ένα ελαφρύ conditioner μόνο στις άκρες. Αν αυτό το κάνεις τακτικά, θα μειωθεί η λιπαρότητα.
  • Για τα σγουρά μαλλιά με χοντρή τρίχα, το σωστό σαμπουάν είναι κάποιο αρκετά ενυδατικό που περιέχει έλαια, τα οποία βοηθούν στο να κρατήσουν τα μαλλιά την υγρασία τους.
  • Για τα λιπαρά λεπτά μαλλιά, που δεν έχουν αρκετό όγκο, το σωστό σαμπουάν είναι αυτό που δεν περιέχει έλαια. Σημαντική βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει ένα σαμπουάν που περιέχει ουσίες που βοηθούν στον καθαρισμό των μαλλιών από την έξτρα λιπαρότητα που παράγουν.
  • Για τα βαμμένα μαλλιά, σωστό σαμπουάν μπορεί να θεωρηθεί μόνο κάποιο που απευθύνεται ειδικά για μαλλιά που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία, καθώς οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.
  • Για τα πολύ ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά το μόνο σωστό σαμπουάν μπορεί να είναι ένα αρκετά συμπυκνωμένο ενυδατικό.
Ομάδα neadiatrofis.gr