Ένα τρικ για να φαίνονται οι πόροι του δέρματος μικρότεροι

Οι  μεγάλοι πόροι συνεπάγονται με φραγμένα νεκρά κύτταρα. Για να τα καθαρίσουμε χρησιμοποιούμαι ένα καθαριστικό που να περιέχει 0,5 και 1 τοις εκατό σαλικυλικό οξύ , και να το χρησιμοποιείτε κάθε δεύτερη ημέρα.Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αλλάξτε το καθαριστικό με ένα απολεπιστικό. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε διαφανή πούδρα σε περιοχές όπου οι πόροι εμφανίζονται πιο αισθητοί.

Υπάρχουν όμως και τα φυσικά υλικά που μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους και τα προτιμούμε. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνες σας τις παρακάτω μάσκες.

Συσφικτική μάσκα προσώπου


Σπάμε το αυγό σε ένα μπολάκι και το χτυπάμε με ένα πηρούνι μέχρι να αφρίσει.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το μέλι (αφού πρώτα το έχουμε ζεστάνει) και ανακατέβουμε καλά.
Στη συνέχεια πλένουμε το πρόσωπό με ένα ήπιο καθαριστικό και ξεπλένουμε με ζεστό νεράκι. 
Απλώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 15-20′. Στην συνέχεια, απομακρύνουμε τη μάσκα με μια βρεγμένη πετσέτα.

Λοσιόν προσώπου

Κόβουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Αφού τα πολτοποιηθούν προσθέτουμε 3/4 της κούπας οινόπνευμα και ξαναχτυπάμεστο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Περνάμε το μείγμα σου μέσα από ένα σουρωτήρι και το ρίχνουμε μέσα σε ένα βαζάκι.


Αποθηκεύουμε το βάζο στο ψυγείο. Πέρνουμε ένα κομμάτι βαμβάκι και περνάμε με την λοσιόν το πρόσωπό, στα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα.
Αυτή την λοσιόν θα την χρησιμοποιείς πρωί και βράδυ στις περιοχές με διεσταλμένους πόρους.

Πίλινγκ


Σε μία κούπα ή ένα μικρό μπόλ ρίχνουμε το μέλι και την ζάχαρη.

Ρίχνουμε νερό στο πρόσωπό και απλώνουμε το πίλινγκ στις περιοχές που έχουμε ανοικτούς πόρους. Κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 2-3′ και στην συνέχεια ξεπλένουμε με ζεστό νερό.
Το πίλινγκ αυτό μπορούμε να το κάνουμε 2-3 φορές την εβδομάδα.

Ομάδα neadiatrofis.gr