Το αργανέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία καλλυντικών,για τις αντιγηραντικές και αντιρυτιδικές κρέμες, καθώς και για προϊόντα μακιγιάζ.
Το λάδι αργκάν συμβάλλει στη μείωση των ρυτίδων και τη χαλάρωση του δέρματος, ενώ αυξάνει την ελαστικότητα και τη σύσφιξη του δέρματος. 

Τα οφέλη του αργανέλαιου για το δέρμα περιλαμβάνουν επίσης την ανάπλαση του δέρματος με την αναζωογόνηση των λειτουργιών των κυττάρων που εμποδίζουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Το λάδι αργκάν ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος μειώνοντας την υπερβολική λιπαρότητα. Τα οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση του ερεθισμού του δέρματος και την φλεγμονή. Εάν πάσχετε από ακμή ή ουλές ευλογιάς, η εφαρμογή του αργανέλαιου έχει γίνει γνωστό ότι μειώνει τις κηλίδες.

Ενυδατική, αντιρυτιδική κρέμα προσώπου με λάδι αργκάν


Πώς: Ζεστάνετε το λάδι, και αφού κρυώσει λίγο, κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας.
Γιατί: Το λάδι αργκάν είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
Ομάδα neadiatrofis.gr