Εξαιρετικές οι χρήσεις του ροδόνερου!

Το ροδόνερο έχει πολλές χρήσεις κι εφαρμογές που είναι εξαιρετικά ωφέλιμες και όχι και πολύ διαδεδομένες.

Οφέλη του Ροδόνερου
Μείωση του άγχους και της υπέρτασης

Η μυρωδιά ενός τριαντάφυλλου μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για τη μείωση του στρες και την βελτίωση της καρδιακής υγείας: το άρωμα του τριαντάφυλλου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες.

Καλύτερη διάθεση

Το τριαντάφυλλο βοηθά επίσης στην ανακούφιση των συμπτωμάτων κατάθλιψης και άγχους. Σύμφωνα με μια μελέτη, γυναίκες που μετά τον τοκετό έκαναν αρωματοθεραπεία με έλαιο τριαντάφυλλου/λεβάντας μείωσαν κατά πολύ την επιλόχεια κατάθλιψη.

Αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητεςΥπάρχουν πολλές έρευνες που υποστηρίζουν ότι το τριαντάφυλλο έχει ευρέος φάσματος αντιμικροβιακές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Περιποίηση τους δέρματος 

Εκτός από τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, το ροδόνερο καταπολεμά την ερυθρότητα και τυχόν φλεγμονές στο δέρμα, ρυθμίζει την ισορροπία του pH του δέρματος και είναι η τέλεια θεραπεία για όσους πάσχουν από ακμή, έκζεμα και ψωρίαση.

Επιπλέον, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι το έλαιο από τριαντάφυλλο αυξάνει τη διαπερατότητα του δέρματος, επιτρέποντάς του να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Φυσικά, αυτό ισχύει για κάθε φυσική θεραπεία που εφαρμόζουμε στο δέρμα μας!

Ήρεμος ύπνος

Οι καταπραϋντικές ιδιότητες του τριαντάφυλλου βοηθούν να έχουμε έναν ήρεμο ύπνο. Σύμφωνα με κλινικές μελέτες, η αρωματοθεραπεία με έλαιο τριαντάφυλλου για τρεις συνεχόμενες νύχτες, βελτίωσε σημαντικά την ποιότητα του ύπνου των συμμετεχόντων.