Φτιάξτε τη δική σας συνταγή για αποτρίχωση στο σπίτι!

H αποτρίχωση με ζάχαρη είναι μια αρχαία πρακτική της Μέσης Ανατολής. Εκεί χρησιμοποιούσαν όλες τις φυσικές πάστες ή τη γέλη από τα τρόφιμα που προέρχονταν από συστατικά όπως η ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για να αφαιρέσουν το θύλακα της τρίχας από τη ρίζα.
Τα αποτελέσματα αυτών των τεχνικών μπορούν να διαρκέσουν μέχρι και έξι εβδομάδες.


Φτιάξτε τη δική σας συνταγή για αποτρίχωση στο σπίτι:


Συστατικά:

2 κούπες ζάχαρη
1/4 της κούπας φυσικός χυμός λεμονιού
1/4 της κούπας αποσταγμένο νερό

Σε ένα μπολ ρίξτε δύο κούπες ζάχαρη. Στη συνέχεια θα χρειαστείτε 1/4 της κούπας φυσικό χυμό λεμονιού. Ξεκινήστε λοιπόν το στύψιμο έως να παρασκευάσετε την απαιτούμενη ποσότητα.

Προσθέστε τον χυμό λεμονιού στο μπολ με τη ζάχαρη και προσθέστε 1/4 της κούπας αποσταγμένο νερό. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα (όχι αλουμίνιο, όχι τεφλόν). Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. 
Ανακατεύετε συχνά την πάστα έτσι ώστε να μην κολλήσει η ζάχαρη στον πάτο της κατσαρόλας. Αν η πάστα αρχίσει να φουσκώνει θα πρέπει να χαμηλώσετε λίγο τη φωτιά ή να βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά πού και πού. 
Ο χρόνος που χρειάζεται να μείνει η κατσαρόλα στη φωτιά είναι περίπου 25 λεπτά (ανάλογα με την κουζίνα, την ακριβή σύσταση της πάστας, κ.τ.λ.). Η πάστα όταν είναι έτοιμη θα είναι σε υγρή μορφή και θα έχει ένα ελαφρώς σκούρο πορτοκαλοκίτρινο χρυσαφί χρώμα.
Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την πάστα να κρυώσει. Πριν κρυώσει εντελώς (πρέπει να είναι λίγο ζεστή) προσθέστε τη σε ένα δοχείο αποθήκευσης με καπάκι. Μόλις η πάστα κρυώσει εντελώς θα πρέπει να έχει μια κολλώδη υφή σαν “λιωμένη καραμέλα”.
Ομάδα neadiatrofis.gr