Γάλα, για υγιή και μεταξένια μαλλιά!

Επειδή οι χημικές διεργασίες που χρησιμοποιούνται για να ισιώσουν τα μαλλιά μπορεί να είναι επιζήμιες για την τρίχα και το τριχωτό της κεφαλής, δείτε εδώ, μια πιο φυσική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία της ξηρότητας και το ίσιωμα των μαλλιών.
Η πρωτεΐνη στο γάλα βοηθά στην ενίσχυση του άξονα της τρίχας, έτσι καθιστά λιγότερο πιθανό το σπάσιμο της τρίχας, προκαλώντας λιγότερη ψαλίδα και λιγότερο φριζάρισμα. Η θεραπεία μαλλιών με γάλα προσθέτει μια μεταξένια λάμψη!

Οδηγίες
1. Πλύνετε και στεγνώστε τα μαλλιά σας κανονικά. Ανάλογα με την υφή και την έκταση της ζημιάς στα μαλλιά σας, το γάλα μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε ξηρά ή ελαφρώς βρεγμένα μαλλιά. Εφαρμόζοντας το γάλα στο τριχωτό της κεφαλής παρέχεται τροφή για τα ξηρά, εύθραυστα μαλλιά, ενώ “εξημερώνετε” το φριζάρισμα και βοηθάτε να κρατήσετε τα μαλλιά σας απαλά και ευκολοχτένιστα μέχρι το επόμενο λούσιμο.


2. Ψεκάστε τα ξηρά μαλλιά με 1/ της κούπας γάλα πριν το λούσιμο. Τρίψτε το στις ρίζες, και αφήστε το να πήξει για 15 έως 20 λεπτά. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής επίσης διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, το οποίο είναι υγιές για τα μαλλιά. Πριν από το πλύσιμο των μαλλιών σας, χτενίστε τα αν είναι μπερδεμένα χρησιμοποιώντας μια χτένα.  Στη συνέχεια λουστείτε, βάλτε conditioner, και ξεπλύνετε.

Ομάδα neadiatrofis.gr