Αν η καθημερινή σας ρουτίνα, σας αναγκάζει για πάνω από ένα ντους την ημέρα, πρέπει να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από το ξηρό δέρμα με αυτά τα κόλπα ενίσχυση της υγρασίας.

Για λάμψη


Το πρωί:
Ρυθμίστε τη θερμοκρασία του νερού σε χλιαρό πριν το πλύσνετε το πρόσωπό σας. Ο λόγος; Το πρόσωπό σας είναι πιο ευαίσθητο από το σώμα σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα, επειδή είναι συνεχώς εκτεθειμένο στον κρύο αέρα και τον άνεμο. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό σε μορφή σαπουνιού και επικεντρωθείτε στην T-ζώνη.

Μετά το γυμναστήριο: Για να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο και καθαρό από ακμή-ελεύθερο, πάρτε ένα σαπούνι για την επιδερμίδα σας στο γυμναστήριο. Προτιμήστε κάποιο όχι καλλυντικό σαπούνι, αλλά κάποιο με βάση το πετρέλαιο, το οποίο αφαιρεί απαλά τον ιδρώτα χωρίς να φράζει τους πόρους.


Για μαλακό δέρμα

Το πρωί: Χρειάζονται οκτώ ώρες για το δέρμα για να τροφοδοτηθεί, με φυσικό τρόπο, με την υγρασία που χάνετε από ένα ντους. Τα χέρια σας, το στήθος , η πλάτη, ο κορμός, μπορεί να μείνουν ξηρότερα από το υπόλοιπο σώμα, επειδή το ζεστό νερό χτυπά το δέρμα εκεί πρώτα. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό αλλά κλείστε το μετά από 10 λεπτά.

Μετά το γυμναστήριο:
Μετά το δεύτερο ντους της ημέρας, ταμπονάρετε απαλά, μην τρίβετε το δέρμα σας με την πετσέτα. Η υγρασία του ντους επιτρέπει στο δέρμα να απορροφήσει καλύτερα μια ενυδατική κρέμα. Για αυτό απλώστε σε όλο το σώμα. 

Μεταξένια πόδια

Το πρωί:
Πολλές γυναίκες ξυρίζουν τα πόδια με κανονικό σαπούνι. Αλλά το σαπούνι συν το ασβέστιο στο σκληρό νερό, σχηματίζει ένα επίστρωμα κολλώδης και κάνει το δέρμα ξηρότερο από. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό για το σώμα με (sodium lauroyl isethionate), εναλλακτικό του σαπουνιού.


Μετά το γυμναστήριο: Μπορείτε να ξυρίζεστε κάθε μέρα, αλλά όχι μετά από κάθε ντους. Το ξυράφι αφαιρεί τα προστατευτικά άνω στρώματα του δέρματος σας, μαζί με τις τρίχες.  Για αυτό επιλέξτε ένα ξυράφι με τέσσερις λεπίδες, που σας επιτρέπει να περάστε απαλά πάνω από το δέρμα και το οποίο διατηρεί τη φυσική υγρασία . Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα ξυρίσματος , όχι gel.
Ομάδα neadiatrofis.gr