Τζίνγκο μπιλόμπα για το ξηρό δέρμα!

Το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, συνήθως προκαλείται από την έλλειψη της βιταμίνης Α στη διατροφή μας και από τον ξηρό καιρό.

Άλλοι λόγοι για το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι, οι ελεύθερες ρίζες οι οποίες συσσωρεύονται στο σώμα μας και αποδυναμώνουν το δέρμα μας. Μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα μας λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, τις κακές συνήθειες όπως, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία.


Ορισμένα μέτρα ασφαλείας για σπιτικές μάσκες

Όταν χρησιμοποιείτε μια θεραπεία για το ξηρό δέρμα, μην κάνετε κατάχρηση σε μάσκες και κρέμες προσώπου που περιέχουν λάδι (έλαιο καρύδας, τα φυτικά έλαια, κλπ): Το πάρα πολύ λάδι για το ξηρό δέρμα, φράζει τους πόρους, και το καταστρέφει μακροπρόθεσμα.

Αν εφαρμόσετε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη Α για την περιποίηση της επιδερμίδας σας, κάντε το μία ή δύο φορές την εβδομάδα, θα σας εγγυηθεί ένα υγιές δέρμα και μια καλύτερη αίσθηση.

Το καλύτερο για σας είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις συμβουλές και να δοκιμάσετε πρώτα τη μάσκα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος σας (για τις αλλεργίες). Υπάρχουν πολλές δερματικές παθήσεις, που δεν μπορούν να θεραπευτούν από τις συνταγές σε αυτό το δικτυακό τόπο.

 Μάσκα για ξηρά και ερεθισμένα δέρματα με ginkgo biloba

Συστατικά:

2 κουταλιές της σούπας φύλλα ginkgo biloba, στεγνά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
2 σταγόνες σιτέλαιο

Πώς να κάνετε τη μάσκα

Ανακατέψτε τα ξηρά φύλλα με ίση ποσότητα βραστό νερό, κρατήστε για μία ώρα. Προσθέστε στο μείγμα το λάδι.

Ανακατέψτε τα υλικά, εφαρμόστε για 20 λεπτά. Πλύνετε τη μάσκα με νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Χρησιμοποιήστε αυτή μάσκα έως δύο φορές την εβδομάδα, για να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων.

Τα οφέλη της μάσκας

Αυτή η μάσκα σας παρέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά,που περιέχει το φυτό Ginkgo. Τα έλαια είναι εξαιρετικά για το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα, και προσθέτουν βιταμίνη Ε στην επιδερμίδα.

Ομάδα neadiatrofis.gr