Συνδυάστε την αγαπημένη γεύση της μπουγάτσας με λιγότερα λιπαρά. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς ναι μεν έχει λιγότερα λιπαρά, αλλά η υπερβολή στην ποσότητα βλάπτει.

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
3 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
3 βανίλιες
Ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό μπρίκι. Αλείφουμε λίγη μαργαρίνη σε ένα μακρόστενο ταψί και στη συνέχεια παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, τα κάνουμε σα βεντάλια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και να έχει καλυφθεί όλο το ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε με ένα κουτάλι ή πινέλο την υπόλοιπη μαργαρίνη σε όλα τα φύλλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα καλά. Εν τω μεταξύ, αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη, το γάλα και τις βανίλιες. Βγάζουμε το ταψί με τα ψημένα φύλλα από το φούρνο και τα περιχύνουμε με το μίγμα του γάλατος. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε και πάλι στους 180 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 25 λεπτά). Βγάζουμε το ταψί, περιμένουμε να κρυώσει ελαφρά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr