Καφές και κακάο για το δέρμα

Η μάσκα που ακολουθεί θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό, θα μειώσει το πρήξιμο στο πρόσωπο και στην περιοχή των ματιών.

Ο καφές και το κακάο σε σκόνη είναι οι βάσεις και μπορείτε να τα προσαρμόσετε για τον τύπο του δέρματος σας με την προσθήκη γιαουρτιού ή κρέμας γάλακτος ή μέλι, αν έχετε ξηρό δέρμα ή χυμό λεμονιού, αν έχετε λιπαρό δέρμα. Εάν έχετε εξαιρετικά αφυδατωμένη επιδερμίδα, τα έλαια λειτουργούν ως υποκατάστατο για τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Συστατικά:

4 κουταλιές της σούπας ψιλοαλεσμένους κόκκους espresso ή ότι καφέ στιγμής έχετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ήδη αλεσμένο καφέ)

4 κουταλιές της σούπας, σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας γαλακτοκομικά προϊόντα. Επιλέξτε το πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι (χωρίς άρωμα), γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας. Χρησιμοποιήστε λιγότερα γαλακτοκομικά αν θέλετε μια παχύτερη πάστα.

2 κουταλιές της σούπας μέλι (αν έχετε ξηρό δέρμα) ή χυμό λεμονιού (αν έχετε λιπαρό δέρμα)

Προετοιμασία:

Αν έχετε ολόκληρους κόκκους, τότε πρέπει να τους αλέσετε σε ένα μύλο.Θυμηθείτε, οι κόκκοι θα πρέπει να αλεστούν λεπτά.

Ανακατεύουμε τον καφέ και το κακάο σε σκόνη σε ένα μπολ.

Προσθέστε το γαλακτοκομικό προϊόν και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ομαλή πάστα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα γαλακτοκομικά αν θέλετε μια παχύτερη πάστα.

Προσθέστε το μέλι αφού το έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Εφαρμόστε την μάσκά σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό.

Αφήστε τη μάσκα να στεγνώσει.

Βρέξτε μια πετσέτα και πιέστε τη στο πρόσωπό σας για να χαλαρώσει η μάσκα, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, θα πρέπει να αποφύγετε να τρίψετε το πρόσωπό σας, διότι τα κατακάθια του καφέ θα μπορούσαν να χαράξουν ενδεχομένως το δέρμα σας. Είναι πραγματικά μέχρι σας, θα πάρετε μια ιδέα για το τι το δέρμα σας μπορεί να πάρει και πόσο ψιλοαλεσμένος ο καφές είναι.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε την πάστα που έχει απομείνει στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Ομάδα neadiatrofis.gr