Και τι δεν κάνει το βερίκοκο για επιδερμίδα!

Τα βερίκοκα είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και λυκοπένιο που τα καθιστούν ευεργετικά για το δέρμα.

1. Θεραπεύει το κατεστραμμένο δέρμα:
Η βιταμίνη C που βρίσκεται σε μεγάλη περιεκτικότητα στα βερίκοκα, λειτουργεί ως την τέλεια ενυδατική κρέμα για την επιδερμίδα χωρίς να κάνει το δέρμα σας λιπαρό!


2. Μειώνει τις ρυτίδες:Ένα scrub που παρασκευάζεται από βερίκοκο, βοηθά στο να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η απολεπιστική δράση βοηθά στο να απαλλαγούμε από τις λεπτές γραμμές και τις μικρές ρυτίδες.

3. Διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος:
Το λάδι του βερίκοκου βοηθά στη διατήρηση της διαύγειας του δέρματος, την απαλότητα και την ελαστικότητά του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλα έλαια φρούτων ως μάσκα προσώπου για να απαλύνει το δέρμα. 

4. Απομακρύνει τα μαύρα στίγματα:
Το scrub από βερίκοκο καθαρίζει σε βάθος την επιδερμίδα αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα σπυράκια. Έτσι, διατηρεί το δέρμα λείο και λαμπερό!

5. Ενυδάτωση του δέρματος:
Το λάδι του βερίκοκου είναι πολύ καλό για το ξηρό, ερεθισμένο δέρμα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και βιταμίνη Α. 

Ομάδα neadiatrofis.gr