Θέλετε να κάνετε μπούκλες τα μαλλιά σας και σκέφτεστε ότι την τελευταία φορά που το επιχειρήσατε καταλήξατε να έχετε ξηρά και μπερδεμένα μαλλιά;Τώρα μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε τις πιο φυσικές μπούκλες με τον πιο φυσικό τρόπο, αρκεί να ακολουθήσετε την παρακάτω ασφαλή μέθοδο;  


Πως να κάνετε μπούκλες χωρίς σίδερο και πιστολάκι
1. Λουστείτε κανονικά, αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά και αφυδατωμένα απλώστε οπωσδήποτε και μαλακτικό.

2. Χτενίστε τα με μια χοντρή χτένα ή πιρούνα και αν είναι απαραίτητο απλώστε ένα ενυδατικό serum ή balm μαλλιών.

3. Αν έχετε χοντρές και σκληρές τρίχες απλώστε ένα ειδικό προϊόν που μαλακώνει τα μαλλιά και προσφέρει διάρκεια στο χτένισμα, ένα κερί μαλλιών ή κρέμα για styling.

4. Αφήστε τα μαλλιά σας για περίπου 30 λεπτά, για να στεγνώσουν ελαφρώς.

5. Αν θέλετε αέρινες μπούκλες μαζέψτε όλα τα μαλλιά σαν να κάνετε αλογοουρά και στριφογυρίζοντας τα μαζέψτε τα σε ένα σφιχτό κότσο.

6. Αν θέλετε πιο έντονες και περισσότερες μπούκλες με όγκο, τότε χωρίστε τα μαλλιά στη μέση και παίρνοντας μεγάλες τούφες κάντε την ίδια διαδικασία. Όσο περισσότερους κότσους κάνετε τόσο περισσότερες και έντονες θα είναι οι μπούκλες και όσο πιο σφιχτοί είναι οι κότσοι τόσο περισσότερη διάρκεια θα έχουν οι μπούκλες.

7. Αφήστε τα μαλλιά σας (με τους κότσους) για όλη την νύχτα ή τουλάχιστον για 5-6 ώρες και ξεπλέξτε τους κότσους έναν-έναν.

8. Χτενίστε τα μαλλιά σας όπως σας αρέσει ή απλά τινάξτε τα και ψεκάστε λίγη λακ.
Ομάδα neadiatrofis.gr