Καταπολεμήστε το ξηρό δέρμα του χειμώνα

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χαμηλή υγρασία μέσα στο σπίτι από τα θερμαντικά σώματα που ξηραίνουν τον αέρα μπορεί να αφήσουν το δέρμα σας ξηρό και με φαγούρα.
Όλοι πρέπει να προστατεύσουμε το δέρμα μας από την ξηρότητα το χειμώνα. Αλλά εάν έχετε μια πάθηση του δέρματος, θα πρέπει να εντείνετε τη ρουτίνα σας για να παραμείνει μαλακό.

Ακόμα κι αν δεν έχετε μια πάθηση του δέρματος, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να κρατήσετε το δέρμα από την ξηρότητα.

Προσθέστε την υγρασία στο σπίτι σας. Φορητές συσκευές ύγρανσης ή εκείνες που λειτουργούν με το σύστημα θέρμανσης που διοχετεύει υγρασία στον αέρα, θα σώσουν το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό με βάση το λάδι. Οι αλοιφές ή κρέμες βαρέος ύδατος σφραγίζουν το δέρμα και διατηρούν την υγρασία καλύτερα όταν η υγρασία είναι χαμηλή.

Χρησιμοποιήστε αντιηλιακό. Πριν βγείτε έξω από το σπίτι, εφαρμόστε μια ενυδατική, ευρέως φάσματος με αντηλιακό δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 30 για τις εκτεθειμένες περιοχές. Το αντηλιακό προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου.

Καθαρίστε με το σωστό τρόπο. Η συχνή κολύμβηση ή το ζεστό ντους μπορεί να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια από  το δέρμα σας. Αποφύγετε τα αποσμητικά, τα αντιβακτηριακά σαπούνια, τα αρωματικά σαπούνια και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιέχουν οινόπνευμα. Αντ ‘αυτού, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ένα ήπιο, χωρίς άρωμα σαπούνι.
Περιορίστε τα ντους σε όχι περισσότερο από 10 λεπτά, στεγνώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας ενώ είναι ακόμα υγρό. 
Ομάδα neadiatrofis.gr