Άλλος ένας τρόπος για να εντάξουμε «αθόρυβα» τους ξηρούς καρπούς και τα λαχανικά στη διατροφή ενός παιδιού κι όχι μόνο. Τα καρύδια αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε αλλά και ω3 λιπαρών οξέων.

Υλικά
½ φλ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, σε θ.δ.
½ κ.γ. αλάτι χοντρό
1 φλ. ζάχαρη
1 μεγάλο αβγό
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 βανιλίνη)
1 φλ. κολοκύθι, τριμμένο
3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
¼ φλ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
½ φλ. κουβερτούρα πικρής σοκολάτας σε μικρά κομμάτια, ή σταγόνες
12 καρύδια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αβγό. Προσθέτουμε την βανίλια, το κολοκύθι και την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Συνεχίζουμε με το αλεύρι και το κακάο και μόλις ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνουμε με την σοκολάτα. Λαδώνουμε ελαφρώς τις φόρμες (ή την φόρμα), μοιράζουμε το μείγμα και από πάνω βάζουμε από 1 καρύδι. Ψήνουμε για 15-17. Για να σιγουρευτούμε ότι τα κεκάκια έχουν ψηθεί, τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα και αν αυτή βγει καθαρή, είναι έτοιμα. Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr