Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι ΤΟΠ (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο

1 φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
3-4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κεφάλι σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2-3 γαρίφαλα
1 ξύλο κανέλλας
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης κομμένη σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, ανακατεύουμε και τα σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί τα κρέας και όλα τα υπόλοιπα υλικά: το φύλλο δάφνης, τα γαρίφαλα, το ξύλο κανέλλας, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να πιει το ζουμί του και να μείνει με τη σάλτσα του. 2-3 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κύβους γραβιέρας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, ζυμαρικά ή άσπρο ρύζι σπυρωτό.

Πηγή : minervahorio.gr