Λάδι και σοκολάτα για τα χείλη!

To Lip balm ή βάλσαμο για τα χείλη, είναι μια ουσία από κερί που εφαρμόζεται τοπικά στα χείλη για να τα ανακουφίσει από την ξηρότητα, γωνιακή χειλίτιδα, τη στοματίτιδα, ή τις πληγές από το κρύο.

Το βάλσαμο συχνά περιέχει κερί μέλισσας ή κερί καρναούμπα, καμφορά, κετυλική αλκοόλη, λανολίνη, παραφίνη, βαζελίνη. Ορισμένες ποικιλίες περιέχουν χρωστικές ουσίες, γεύση, άρωμα, μενθόλη, φαινόλη, σαλικυλικό οξύ.
Ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να παράσχει ένα αποφρακτικό στρώμα στην επιφάνεια των χειλιών για να σφραγίσει την υγρασία στα χείλη και να τα προστατεύσει από την εξωτερική έκθεση. Τα χείλη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα επειδή το δέρμα είναι τόσο λεπτό, και έτσι συχνά είναι το πρώτο που παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας.

Θα χρειαστείτε:

150 ml Ελαιόλαδο
60 ml Κερί μέλισσας, τριμμένο ή σε κομματάκια
Μισή κάψουλα βιταμίνης Ε
2-3 κομματάκια σοκολάτας

Τρόπος παρασκευής:

Λιώστε προσεκτικά στον φούρνο μικροκυμάτων το κερί μέλισσας και το ελαιόλαδο. Μην τα βράσετε! Αν το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσεκτικά βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Όταν τα δύο αυτά υλικά ανακατευτούν πολύ καλά μεταξύ τους, τρυπήστε την κάψουλα με την βιταμίνη Ε χρησιμοποιώντας μια βελόνα και ζουλήξτε τη, έτσι ώστε να πέσει η μισή ποσότητα μέσα στο μείγμα, και ανακατέψτε το. Στη συνέχεια ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, αποθηκεύστε το μείγμα σε μικρά βαζάκια με καπάκι. Το lip balm σας είναι έτοιμο και έχει υπέροχη γεύση και υφή!

Ομάδα neadiatrofis.gr