Μάσκα με μαρούλι για όμορφο και λαμπερό δέρμα!

Το μαρούλι είναι μια τέλεια θεραπεία για κανονικό δέρμα, καθώς αφαιρεί απαλά το μακιγιάζ και τη λιπαρότητα, ενώ αποκαθιστά το φυσικό επίπεδο του pH στο δέμα, εξισορροπώντας την επιδερμίδα σας.

Υλικά
ελαιόλαδο
1 μικρό μπολ
1 λεμόνι
1φρέσκο ​​μαρούλι
1 χαρτοπετσέτα
μεταλλικό νερό
βαμβάκι
ζεστό γάλα

Οδηγίες

1. Πάρτε 2 κουταλιές της σούπας του ελαιολάδου και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό μπολ. Σε αντίθεση με τα κοινά συστατικά φροντίδας του δέρματος, όπως η λοσιόν, η βαζελίνη και τα συνθετικά έλαια, το ελαιόλαδο θα ενυδατώσει και θα θρέψει την επιδερμίδα, και θα αφήσει το δέρμα σας απαλό, εύπλαστο και λαμπερό.


2. Συμπιέστε το χυμό από ένα φρέσκο ​​λεμόνι μέσα στο μπολ με το ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Το λεμόνι είναι ένα φυσικό και απαλό στυπτικό που θα συμβάλει στη μείωση της γυαλάδας.

3. Κόψτε τα φύλλα του μαρουλιού σε μικρές λωρίδες και βουτήξτε τα στο μείγμα λεμονιού και ελαιολάδου, και εφαρμόστε στο πρόσωπό σας. 


4. βρέξτε μια χαρτοπετσέτα σε μεταλλικό νερό και τοποθετήστε την πάνω από τα φύλλα μαρουλιού. Ξαπλώστε και χαλαρώστε για 15 έως 20 λεπτά, πριν από την αφαίρεση των λωρίδων του μαρουλιού. 
5. Βουτήξτε ένα κομμάτι βαμβάκι σε χλιαρό γάλα και σκουπίστε απαλά το λάδι από το δέρμα σας. Το γάλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γαλακτικό οξύ, το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεπλύνετε το ελαιόλαδο, ενώ θα ενυδατώσει και θα εξομαλύνει το δέρμα. Τέλος, ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.
Ομάδα neadiatrofis.gr