Τα μαλλιά του καθενός είναι διαφορετικά, αλλά εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να προσφέρετε την καλύτερη φροντίδα στα μαλλιά σας.

1. Μην πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα! Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πλένουν τα μαλλιά τους κάθε μέρα. Αν το κάνετε, αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε τα λάθος προϊόντα για τα μαλλιά σας και τον τύπο του τριχωτού της κεφαλής.

2. Απλώστε το σαμπουάν στο τριχωτό της κεφαλής σας και κάντε μασάζ απαλά. Μην μαζέυετε τα μαλλιά σας στην κορυφή και τα τρίβετε, καθώς αυτό θα δημιουργήσει μόνο κόμπους. Δουλέψτε με το σαμπουάν απαλά μέχρι τα άκρα των μαλλιών σας και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

3. Ξεχάστε τη σαπουνάδα, ξεπλύνετε και επαναλάβετε. Είναι απλά μια λαμπρή ιδέα του μάρκετινγκ για να σας κάνει να χρησιμοποιήσετε περισσότερο σαμπουάν. Το μόνο που χρειάζεται είναι τα περάσετε τα μαλλιά σας μία φορά με το σαμπουάν.

4. Έχετε φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας; Σταματήστε την εφαρμογή του conditioner στις ρίζες. Ξεκινήστε από τη μέση και φτάστε μέχρι τις άκρες των μαλλιών σας. Περάστε τα με μια χτένα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον ένα λεπτό.

7. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με κρύο νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλο το conditioiner σας και τελειώστε με κρύο νερό. Ένα δροσερό ξέβγαλμα με νερό θα κλείσει τους πόρους της επιδερμίδας και τα μαλλιά δεν θα μπλέκονται εύκολα.

8. Ποτέ μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όταν είναι βρεγμένα. Χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη χτένα και χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας.

9. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, θα προκαλέσει μόνο ζημιά και θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται θαμπά. Μπορείτε να την αφήσετε στο κεφάλι για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και μετά αφήστε τα να στεγνώσουν στον αέρα.

Ομάδα neadiatrofis.gr