Οι πολλές χρήσεις του ξυδιού!

Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται στο ξύδι ως ένα υγρό θαύμα. Η αλήθεια είναι, ότι κάνει θαύματα, εάν κοιτάξει κανείς όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει.
Εάν έχετε ένα μπουκάλι ξύδι στο χέρι, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να κάνετε τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη.

1. Κρατήστε τα λουλούδια σας φρέσκα
Όταν προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα λίτρο νερό, έχετε ένα στιγμιαίο αποσμητικό για τα λουλούδια που θα κρατήσει τα νωπά κομμένα άνθη σας ζωντανά και φρέσκα.

2. Εξολοθρεύεστε τα ενοχλητικά ζιζάνια στον κήπο
Ανακατέψτε ½ φλιτζάνι ξύδι με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού Ανακινήστε καλά και εφαρμόστε.

3. Κάντε το αυτοκίνητο να λάμψει

Βουτήξτε ένα μαλακό πανί σε καθαρό ξύδι και τρίψτε απαλά στις περιοχές με χρώμιο ώστε για να λάμψει.


4.  Κάντε τα μαλλιά να λάμπουν
Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ένα φλιτζάνι ξύδι μετά το λούσιμο για να τα κάνετε πραγματικά να λάμψουν και να αναδείξουν το φυσικό χρώμα τους.

5. Απαλλαγείτε από τον βήχα

Λίγο ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι είναι μια παλιά θεραπεία για το βήχα ή τον πονόλαιμο. Μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τα συμπτώματα του κρυολογήματος.

6. Αφαιρέστε το χνούδι από τα ρούχα
Απαλλαγείτε από το ενοχλητικό χνούδι. Προσθέτετε ½ φλιτζάνι ξύδι στον κύκλο ξεπλύματος του πλυντηρίου ρούχων. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να φρεσκάρετε τα ρούχα, ενώ θα αφαιρέσει τις οσμές.

7. Κάντε νοστιμότερες μαρινάδες κρέατος
Μαρινάρετε το κρέας σε ξύδι και αυτό θα μαλακώσει, ενώ θα του προσθέσει και περισσότερη γεύση. Απλά προσθέστε ¼ του φλιτζανιού στο μείγμα της μαρινάδας και θα δείτε τι διαφορά.

Ομάδα neadiatrofis.gr