Tα στολίδια από κανέλα είναι μια φθηνή και εύκολη τεχνική για να στολίσετε το δέντρο ή το γιορτινό τραπέζι.
Συστατικά + εργαλεία

1 φλιτζάνι τριμμένη κανέλα

1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου
2 κουταλιές της σούπας λευκή κόλλα
κηρόχαρτο
λαδόκολλα
ταψί
κουπ πατ μπισκότων ή μαχαίρι
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικό)
κορδόνι ή σύρμα για το κρέμασμα
1 σουβλάκι για να κάνετε την τρύπα που θα περάσει το σκοινί

Μπορείτε να παραλείψετε την κόλλα, αν δεν έχετε (προσθέτει σταθερότητα και επιτρέπει στη ζύμη να είναι λίγο πιο εύκολη να την σχηματίσετε). 

Προσοχή: Αν προσθέσετε κόλα μην τα προσφέρετε για κατανάλωση!













Παρασκευή ζύμης

Συνδυάστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (ξεκινήστε με το 1 φλιτζάνι σάλτσας μήλου) και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι η κανέλα να βραχεί και να σκουρύνει.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιέσετε τη ζύμη.


Αν εξακολουθεί να είναι θρυμματισμένη, 
προσθέστε λίγο περισσότερο μήλο, μέχρι η ζύμη να ενοποιηθεί. 

Μερικές φορές η κανέλα χρειάζεται λίγο χρόνο για να απορροφήσει όλα τα υγρά.

Τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύψτε τη με ένα άλλο κηρόχαρτο. Αυτό θα σας αφήσει να την ανοίξετε με τον πλάστη χωρίς να κολλήσει.

Προσπαθήστε να ανοίξετε τη ζύμη στο πάχος που φαίνεται στη φωτογραφία, δηλαδή γύρω στα 25 χιλιοστά. Αν είναι λεπτότερα, θα είναι εύθραυστα.

Ομάδα neadiatrofis.gr