Κάντε τις φτέρνες σας τόσο απαλές όσο τα πόδια μιας γάτας!!!

Η σοβαρή τραχύτητα του δέρματος των ποδιών είναι ένα κοινό πρόβλημα. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι μια ατομική προδιάθεση, έλλειψη βιταμινών, άβολα παπούτσια, κακή υγιεινή ή μυκητιακή ασθένεια.

Εάν η αιτία της τραχύτητας δεν εντοπιστεί έγκαιρα και δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, με την πάροδο του χρόνου το δέρμα θα αρχίσει αναπόφευκτα να σπάει, προκαλώντας όχι μόνο αισθητική ενόχληση, αλλά και απτό σωματικό πόνο.

Εάν χρειάζεστε μια αποτελεσματική θεραπεία που θα αφαιρέσει το τραχύ δέρμα, θα θεραπεύσει τις ρωγμές και θα σας απαλλαάξει από τους μύκητες, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα!

Αλοιφή για σκασμένες φτέρνες

Η σύνθεση της αλοιφής περιλαμβάνει αυγό (πηγή λεκιθίνης – ουσία επούλωσης και αναγέννησης πληγών), βούτυρο (μαλακώνει, θρέφει, δυναμώνει) και ξύδι, που αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και έχει αντιμυκητιακές ιδιότητες.

ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
70% εσάνς ξιδιού
200 γρ βούτυρο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

1. Πλένουμε το αυγό, το τοποθετούμε ολόκληρο σε ένα ποτήρι και γεμίζουμε με το ξύδι ώστε να καλύψει εντελώς το αυγό. Αφήστε σε σκοτεινό μέρος για 5 ημέρες.

2. Μετά από αυτό το διάστημα, θα δείτε ότι το κέλυφος έχει διαλυθεί και καθίσει με ένα θολό ίζημα.

3. Βγάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι το αυγό (θα μοιάζει λίγο σαν βρασμένο από τη δράση του ξυδιού) και το τοποθετούμε σε άλλο δοχείο. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και τρίβουμε το ίδιο το αυγό με ένα κουτάλι, προσθέτοντας το ίζημα με το ξύδι που έμεινε στο ποτήρι.

4. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε την έτοιμη αλοιφή σε ένα σφραγισμένο δοχείο και αποθηκεύστε στο ψυγείο.

Πριν εφαρμόσετε την αλοιφή, φροντίστε να στεγνώσετε τις φρέσκες ρωγμές για να αποφύγετε το κάψιμο. Εφαρμόστε το προϊόν σε επουλωτικές ρωγμές και τραχιές περιοχές, αποφεύγοντας σημεία όπου το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο.

Πριν πάτε για ύπνο, μουλιάστε τα πόδια σας σε αλατόλουτρο, σκουπίστε τα. Λιπάνετε τις περιοχές που χρειάζονται θεραπεία με την έτοιμη αλοιφή, βάλτε πλαστικές σακούλες στα πόδια σας και κάλτσες από πάνω. Μπορείτε να πάτε για ύπνο.

Το πρωί, πλύνετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό με σαπούνι, ξύστε απαλά το νεκρό δέρμα και λιπάνετε τα πόδια σας με μια θρεπτική κρέμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως, μετά τη δεύτερη συνεδρία, οι ρωγμές επουλώνονται πλήρως, και οι φτέρνες γίνονται εξαιρετικά απαλές!