Τι θα συμβεί αν τρώτε ξηρούς καρπούς κάθε μέρα!

Η καθημερινή κατανάλωση ξηρών καρπών οδηγεί σε ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος και μείωση των φλεγμονωδών διεργασιών.

Η μελέτη SMILES μιλά για τη σχέση της μεσογειακής διατροφής με τη διάθεση. Μια ομάδα ατόμων προστέθηκε στη διατροφή μιας μερίδας ξηρών καρπών, η οποία είχε θετική επίδραση στη θεραπεία της κατάθλιψης. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς ή σπόρους την ημέρα βοήθησαν επίσης στην κατάθλιψη.

Οι ξηροί καρποί επίσης κάνουν τα πιάτα ορεκτικά και χορταστικά λόγω των φυτικών ινών, των υγιεινών λιπαρών και της πρωτεΐνης. Αυτό το προϊόν βοηθά στη μείωση της φλεγμονώδους διαδικασίας, περιέχει τις μισές ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Ε, η οποία είναι αντιοξειδωτική και προστατεύει τα κύτταρα από την οξείδωση.

Επιπλέον, οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε μονο- και πολυακόρεστα λιπαρά, τα οποία μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων του καρδιαγγειακού συστήματος και να αυξήσουν το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης. Τέλος, οι ξηροί καρποί βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.