Δείτε τι μπορεί να συμβεί εαν χρησιμοποιείται συνέχεια τη λούφα στο ντους!

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο χαλαρωτικό από το να κάνετε ένα ζεστό ντους μετά από μια κουραστική μέρα. Πιθανότατα έχετε μερικά αγαπημένα προϊόντα που σας αρέσει να χρησιμοποιείτε ας πούμε ένα σφουγγάρι μπάνιου ή μια λούφα μπορεί να είναι μεταξύ αυτών.

Αν και είναι εξ ολοκλήρου φυσική και βιολογική, η λούφα στην πραγματικότητα δεν είναι απόλυτα ασφαλείς για καθημερινή χρήση και μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό με την πάροδο του χρόνου.

Αν και τα σφουγγάρια λούφα προορίζονται για να τρίψουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να κάνουν το δέρμα σας μεταξένιο και λείο, μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργήσουν αντίστροφα.

Επειδή η λούφα είναι πολύ πορώδης, παγιδεύει εύκολα τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μόλις αφαιρέσατε από το σώμα σας, καθιστώντας το τέλειο περιβάλλον για την άνθηση των βακτηρίων . Και επειδή χρησιμοποιούνται και αποθηκεύονται σε βρεγμένο μπάνιο, δεν στεγνώνουν ποτέ εντελώς, γεγονός που δημιουργεί ένα τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μυκητιακούς οργανισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε μολύνσεις του δέρματος.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λούφα μπορεί να τρίψει αποτελεσματικά το δέρμα σας, αλλά αν το κάνετε πολύ συχνά και πολύ έντονα μπορεί, στην πραγματικότητα, να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό.

Οι χονδροειδείς και εύθραυστες ίνες της λούφα μπορεί να είναι πολύ λειαντικές για το δέρμα σας και να το καταστρέψουν με την πάροδο του χρόνου. Εάν χρησιμοποιείτε τη λούφα σας κάθε φορά που κάνετε ντους, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας και να το κάνει πιο ευαίσθητο και να φαίνεται κοκκινωπό.