Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα, ο εχθρός της γυναίκας, εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της ηλικίας, των ορμονών, των γονιδίων. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης φυσικά φέρει και η διατροφή. Ας δούμε ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν συστατικά που σχετίζονται με την κυτταρίτιδα.

1. Το κόκκινο κρέας (χοιρινό, μοσχάρι, αρνί, κατσίκι) που αποτελεί μια κατεξοχήν πηγή κορεσμένων λιπών και αλατιού, ιδιαιτέρως ως αλλαντικό.

2. Τα τηγανιτά, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κακά λιπαρά και θερμίδες.

3. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (όπως τα γλυκά).

4. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος (βούτυρο, μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος, σκληρά κίτρινα τυριά)

4. Η αφυδάτωση των λιποκυττάρων και η κακή τους αιμάτωση μπορεί επίσης να αποτελέσει μια αιτία κυτταρίτιδας.Κατά συνέπεια, μερικά τρόφιμα δεν προκαλούν άμεσα κυτταρίτιδα, αλλά μπορούν να αφυδατώσουν τα κύτταρα του σώματος. Το υπερβολικό αλκοόλ και ο καφές σε υπερκατανάλωση είναι μια σημαντική αιτία αφυδάτωσης και η υπερβολική κατανάλωση τους κάνει την κυτταρίτιδα πιο ορατή.

Όταν λοιπόν η κακή διατροφή και η υπερκατανάλωση τροφίμων σαν αυτά που αναφέρθηκαν, συνδυάζεται με υψηλό σωματικό βάρος και έλλειψη άσκησης, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να δημιουργηθεί σε μία γυναίκα (κυρίως) κυτταρίτιδα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr