Ο πρωταρχικός στόχος της χρήσης της βούρτσας δεν είναι μόνο το styling. Χρησιμοποιώντας μια βούρτσα παρέχετε πολλαπλά οφέλη στα μαλλιά σας. Το βούρτσισμα των μαλλιών κάνει μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας, ενώ καθαρίζει την τρίχα, τον θύλακα, και εξαλείφει κάθε βρωμιά στο τριχωτό της κεφαλής. Το βούρτσισμα βοηθά την απελευθέρωση του λαδιού που ονομάζεται σμήγμα και δημιουργείτε από τον σμηγματογόνο αδένα που είναι συνδεμένος με το θύλακα της τρίχας. 

Το σμήγμα προστατεύει την τρίχα, ενώ ενυδατώνει και προσδίδει μια υγιή λάμψη στα μαλλιά σας. Ως εκ τούτου, τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή. 
Το κλειδί για το σωστό χτένισμα είναι η σωστή βούρτσα. Με βάση το μήκος των μαλλιών σας και το στυλ που θέλετε να επιτύχετε, θα καθορίσετε ποια βούρτσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε. 

Για το καθημερινό βούρτσισμα 
Η βούρτσα πρέπει να είναι για όλους τους τύπους μαλλιών, οβάλ με τετράγωνο κουπί από φυσική τρίχα και όχι νάιλον. Οι νάιλον τρίχες θα τεντώσουν τα μαλλιά ή θα τα σπάσουν, ενώ οι τρίχες από αγριόχοιρο γλιστρούν εύκολα και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και διανέμουν το φυσικό σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής σε όλο το μήκος των μαλλιών και τα κάνουν λαμπερά και υγιή.

Για στέγνωμα και ίσιωμα
Η βούρτσα με φυσικές τρίχες αγριογούρουνου είναι κορυφαία για το ίσιωμα για κοντά και μακριά μαλλιά. Λειαίνει και μακραίνει τα μαλλιά με πολύ λίγη προσπάθεια. Οι τρίχες αγριογούρουνου αποτρέπουν επίσης το φριζάρισμα.

Για την προσθήκη όγκου στις ρίζες
Οι βούρτσες σε σχήμα ρολού, είναι ιδανικές για μπούκλες και διάφορα χτενίσματα. Αν χρησιμοποιήσετε μια με στενό ρολό θα δημιουργήσετε περισσότερο όγκο. Όσο μικρότερο είναι το ρολό τόσο αυστηρότερη η μπούκλα. 

Απλά βουρτσίζετε τις ρίζες σας, μακριά από το τριχωτό της κεφαλής σας, στεγνώνοντας προς τις ρίζες. 

Για ξεμπέρδεμα
Μια βούρτσα, (με ή χωρίς τρίχες αγριογούρουνου) μπορεί να ξεμπερδέψει και να αφαιρέσει τους κόμπους από τα μαλλιά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το καθημερινό βούρτσισμα των μαλλιών.  Συνιστάται για μακριά, κοντά ή μετρίου μήκους μαλλιά
Για styling

Η βούρτσα της φωτογραφίας, χρησιμοποιείται για να εξομαλύνει το σχήμα και να γυαλίσει τα μαλλιά. 

Αυτή η βούρτσα είναι καλή για σύντομο ξεμπέρδεμα και μακριά μαλλιά καθώς και για χτενίσματα όπως κότσοι και μαζεμένα μαλλιά.
Ομάδα neadiatrofis.gr