Το καλύτερο όπλο σας ενάντια σε προβλήματα του δέρματος είναι η γνώση. Όταν ξέρετε τα πιθανά πράγματα που μπορούν να φράξουν τους πόρους σας, μπορείτε να τα αποφύγετε.

Η υπερβολική λιπαρότητα
Η υπερβολική λιπαρότητα θα μπορούσε να είναι ένα από τα πράγματα που μπορεί να φράξουν τους πόρους σας. Η υπερβολική παραγωγή πετρελαίου μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένων των γονιδίων, των ορμονών και της αφυδάτωσης. Δεν μπορείτε να πολεμήσετε όλα τα αίτια,, αλλά μπορείτε να κρατάτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και καθαρό.

Καλλυντικά προϊόντα
Ίσως να εκπλαγείτε αν μάθετε ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για την φροντίδα του δέρματος σας μπορεί να φράξει πράγματι τους πόρους σας. Οι παχιές κρέμες καθώς και ορισμένα συστατικά μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους. Είναι σημαντικό να διαβάζετε τα συστατικά καθώς και να μιλήσετε με το δερματολόγο σας αν παρατηρήσετε σπασίματα στο δέρμα σας.

Βρώμικο δέρμα
Είναι επιτακτική ανάγκη να καθαρίζετε σωστά το δέρμα σας κάθε μέρα. Ποτέ, μα ποτέ μην πάτε στο κρεβάτι με make-up, να πλένετε το δέρμα σας καλά κάθε βράδυ με ένα καθαριστικό που λειτουργεί για τον τύπο του δέρματός σας.

Τα χέρια σας
Όταν τα βρώμικα χέρια σας έρθουν σε επαφή με το πρόσωπό σας, τότε αφήνουν πίσω τους βρωμιά, μικρόβια και βακτήρια που εύκολα βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα στους πόρους και τους φράζουν αμέσως. Εάν πρέπει να αγγίξετε το πρόσωπό σας να πλένετε τα χέρια σας πρώτα.

Το κινητό σας τηλέφωνο
Δεν είναι το ίδιο το κινητό τηλέφωνο που φράζει τους πόρους σας, αλλά η συσσώρευση ελαίων σε αυτό όταν μιλάτε. Καθαρίστε το κινητό σας με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι μία φορά την ημέρα.

Ομάδα neadiatrofis.gr