Πώς να απαλλαγείτε από τα σπυράκια στο πηγούνι

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε προβλήματα με το δέρμα τακτικά και οι περισσότεροι τείνουν να έχουν προβλήματα με το δέρμα του προσώπου.  Χάρη στη ρύπανση του περιβάλλοντος και τις κλιματικές αλλαγές, αντιμετωπίζουμε τα θέματα αυτά κάθε μέρα.Το χειρότερο με τα σπυράκια στο πηγούνι είναι ότι είναι αδικαιολόγητα εμφανή! Και το μακιγιάζ δεν είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικό στην κάλυψη τους.

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να τα ξεφορτωθείτε, θα πρέπει να έχετε ένα κατάλληλο σχέδιο.

Συμβουλές για τα σπυράκια του πηγουνιού:

1. Απαλός καθαρισμός και καθημερινή απολέπιση είναι η λύση για να αποφευχθεί η βρωμιά στους πόρους του δέρματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάνετε απαλό δέρμα και να απαλλαγείτε από τα σπυράκια.

2. Κάντε καθαρισμό με ατμό πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό ή με μια μηχανή ατμού, τουλάχιστον για 10 λεπτά, ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Η χρήση του σταγόνων από λάδι ευκαλύπτου μπορεί να βοηθήσει να αποφύγετε οποιαδήποτε αιτία λοιμώξεων.

3. Το θαλασσινό αλάτι μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα σπυράκια. Αλλά αν το πρόβλημα είναι κρίσιμο, μπορείτε να επισκεφθείτε  ένα δερματολόγο, ο οποίος μπορεί να συνταγογραφήσει χρήσιμα φάρμακα και κρέμες με ρετινοειδή για την θεραπεία της ακμής.

4. Πάντοτε να παίρνετε αρκετή βιταμίνη C για τη βελτίωση της υφής του δέρματος. Μπορεί να ενισχύσει πραγματικά την παραγωγή κολλαγόνου.

5. Δοκιμάστε την εφαρμογή φλούδας πορτοκαλιού ή πάστας για την προσβληθείσα περιοχή και αφήστε τη για-τουλάχιστον για 15 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Θα σας βοηθήσει να μειώσετε την παραγωγή λίπους.

6. Η εφαρμογή της Aloe Vera απευθείας στο δέρμα είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στη θεραπεία της ακμής μέσα και γύρω από την περιοχή του πηγουνιού. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας και αφήστε το να παραμείνει για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Ομοίως και το λεμόνι, μπορεί να κάνει καλό για να θεραπεύσει το πρόβλημα.

Ομάδα neadiatrofis.gr