Πως να διορθώσετε τα καμένα μαλλιά

Είτε τα μαλλιά σας έχουν καεί από πυρκαγιά ή έχουν καταστραφεί από χημική επεξεργασία, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να τα επισκευάσετε πραγματικά. Αντ ‘αυτού, υπάρχουν τρόποι για να σταματήσετε τη μεγαλύτερη ζημιά από το να συμβεί.

Τα πράγματα που θα χρειαστείτε
Σαμπουάν
Μαλακτικό
Βαθιά conditioner

Οδηγίες
1. Πλένετε τα μαλλιά κάθε δεύτερη μέρα με ένα σαμπουάν και conditioner. Τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σαμπουάν στην παλάμη σας. Εφαρμόστε στα μαλλιά σας και κάντε απαλό μασάζ μέχρι τα άκρα.Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Επαναλάβετε χρησιμοποιώντας ένα conditioner αποκατάστασης  μετά από κάθε λούσιμο.


2. Εφαρμόστε ένα conditioner με έλαια, όπως jojoba, μία φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο. Εφαρμόστε το έλαιο σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετήστε ένα σκουφάκι πάνω από το κεφάλι σας για 30 λεπτά, ενώ το έλαιο αυτό διεισδύει στην τρίχα. Αφαιρέστε το σκουφάκι και ξεπλύνετε τα μαλλιά με ζεστό νερό.

3. Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με ένα τέταρτο του μπουκαλιού με ξίδι και το υπόλοιπο με ζεστό νερό. Ψεκάστε τις καμένες περιοχές λίγο πριν φύγετε από το σπίτι. Αυτό θα αφαιρέσει τη μυρωδιά από τα καμένα μαλλιά.


4. Συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας. Μάθετε πόσο θα πρέπει να κόψετε τα μαλλιά σας για να φύγουν τα καμένα μέρη. 

5. Μην χρησιμοποιείτε περιττά χημικά και θερμότητα για τρεις μήνες. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε σκληρές βαφές μαλλιών και σίδερο για το ίσιωμα. 

6. Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα, όπως μια με τρίχες αγριογούρουνου. Βουρτσίστε τα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ξεκινώντας από τις ρίζες και συνεχίστε απαλά προς τα κάτω άκρα. Αυτό διανέμει τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, που βοηθά να θρέψει την τρίχα.
Ομάδα neadiatrofis.gr