Πως να διώξετε την κοιλιά που σας κάνει να δείχνετε ακόμη έγκυος!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλές από εμάς θέλουμε να δείχνουμε τέλειες. Μερικές φορές, ωστόσο, η κοιλιά μας δεν φαίνεται να μειώνεται σε μέγεθος παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας.

Μετά τον τοκετό, η κοιλιά μοιάζει σαν να είσαι έγκυος.
Αιτίες:

1. Η μήτρα χαμηλώνει μετά τη γέννα και η επίτευξη αποτελεσμάτων γίνεται πιο δύσκολη από ό,τι πριν από την εγκυμοσύνη. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 εβδομάδες για να επιστρέψετε στο κανονικό σας μέγεθος.

2. Ξεκίνησατε πολύ νωρίς την προπόνηση. Είναι καλύτερα να ξεκουραστείτε 2-3 μήνες μετά τον τοκετό πριν ξεκινήσετε την άσκηση.

Αδύναμοι μύες της λεκάνης.
Πώς να απαλλαγείτε από αυτό:

1. Συμπεριλάβετε το ιχθυέλαιο στη διατροφή σας.

2. Προσπαθήστε να καταναλώνετε υγιεινά λίπη κάθε μέρα: ξηρούς καρπούς, φυτικό έλαιο και ελιές. Σας βοηθούν να καταπολεμήσετε την κούραση, κάτι πολύ σημαντικό για τις μαμάδες.

3. Πρέπει να κάνετε τις ασκήσεις Kegel (δείτε το βίντεο που ακολουθεί). Λειτουργούν σαν ένας φυσικός κορσές για το σώμα σας. Τεντώστε και χαλαρώστε τους μύες του πυελικού εδάφους 15-20 φορές και επαναλάβετε αυτή την άσκηση 5 φορές την ημέρα.

4. Ρουφήξτε την κοιλιά σας. Είναι μια πραγματικά υγιεινή συνήθεια που θα τονώσει τους μύες σας χωρίς να τους καταπονεί υπερβολικά.
Εγκαταλείψτε τα squats και τα crunches. Αυτά είναι τα χειρότερα για το σώμα σας μετά τη γέννηση – αφήστε το πρώτα να ανακάμψει.

Ειδικές Οδηγίες:

Απογευματινοί ύπνοι και διατάσεις πριν τον ύπνο. Καλύψτε τα παράθυρα και αφήστε τον εαυτό σας να κοιμάται κατά τη διάρκεια της ημέρας – οι ορμόνες του ύπνου θα εντείνουν την καύση λίπους.